3/4 af alle jobs bliver besat gennem netværk eller uopfordrede henvendelser. At være karriereorienteret kræver dybest set også, at man er netværksorienteret. Skal man i jobsammenhæng iværksætte sit netværk på den korte bane, så starter det med, at man bruger et par dage på at kortlægge sit netværk. Tænk hele netværket igennem. Sociale, faglige, familie og arbejdsmæssige relationer. Vælg derpå max 5 personer ud fra dit netværk, som du ved har et stort netværk. Det er nemlig sjældent dem, der skaffer dig jobbet, men deres netværk.

Der er stor forskel på at ’bruge’ og ’udnytte’ et netværk. Ingen ønsker at blive udnyttet, men alle vil gerne hjælpe. Derfor er det også vigtigt, at man ikke forventer ting af sit netværk. Gode netværk er baseret på win-win relationer. Derfor er gode netværkere også mennesker, der giver meget af sig selv.

Der er stor sammenhæng mellem gode netværkere og interessante karriereforløb. At kende nogle, der kender nogle er verdens ældste forretningsmodel, og den gælder også på jobmarkedet. LinkedIn er de fleste af os på. Men har du overvejet hvad LinkedIn eller andre netværkssites skal gøre for dig? Et godt netværk er et aktivt netværk, som du kommunikerer relevant og relationsopbyggende i.