Alle jobforløb er principielt individuelle, og derfor er det også svært at give nogle klare retningslinjer for, hvordan ’ordren’ hentes hjem. Grundlæggende gælder det om at være autentisk og frem for alt tro mod dig selv. Udfyld evt. din karriereprofil klik her og få afstemt ’Brandet Dig’. Her et par tips:

Ro i maven – Forbered dig mentalt. Tænk på hvornår du performer bedst? Har du dyrket sport på et vist niveau, kender du sikkert til at finde dit rette spændingsniveau. Det er naturligvis individuelt, hvordan denne balance findes, men ofte hjælper en dyb og rolig vejrtrækning dig til en mental overskudssituation.

Når man vil ting for meget, lykkes man sjældent – Det handler om at finde det rette match. Det er derfor vigtigt, at du udviser indlevelse og tålmodighed. Mekanismerne fra hvem der scorer i baren, og hvem der henter jobbet, er stort set de samme.

Stil spørgsmål affødt af nu’et og dialogen - En jobsamtale er en dialog, hvor du med dine spørgsmål, udgør den ene part. Det er gennem dine spørgsmål, at du iscenesætter din personlighed. Ha’ modet til at udfordre. Den, der bliver husket, er som regel den, der har sat modpartens ’harddisk’ i gang.

Heldet tilhører den forberedte – Du skal bevise en god forståelse af branche, virksomhed, produktet/service, samt vise at du er et aktiv for det team, du skal indgå i. Dit researcharbejde er ikke anderledes end en journalists. Brug dit netværk og endnu bedre ring og interview en medarbejder i afdelingen og/eller et par konkurrenter.

 

For at få et job skal du ikke blot svare rigtigt, du skal også stille de rigtige spørgsmål. Her er et par spørgsmål til short listen:
  • Hvad har den ideelle kandidat med sig i rygsækken ifølge dig?
  • Hvor ser du den største udfordringer i jobbet?
  • Hvorfor besættes denne stilling ikke internt?
  • Hvor ser du, jeg kan bidrage i dit team?
  • Hvilke faldgrupper ser du for mig de første 3 måneder?
  • Hvordan ser et introduktionsprogram hos jer ud?
  • Hvordan efterleves virksomhedens værdigrundlag?
  • Hvorfor valgte du mig ud til samtale?