Udfordringen for de fleste uopfordrede ansøgninger er, at de færreste virksomheder har et struktureret arkiveringssystem. Og selvom der skrives pænt tilbage, at den er arkiveret og at ansøgeren vil høre fra virksomheden, når/hvis en jobmulighed opstår, er virkelighedens verden, at man skal ramme et ’lucky punch’, hvis en uopfordret ansøgning ender i et konkret jobtilbud.

Hermed ikke sagt, at uopfordrede ansøgninger ikke kan føre til drømmejobbet. Intet kommer af sig selv, og den der gør en indsats, bliver som regel også honoreret i sidste ende. En uopfordret ansøgning skal først og fremmest målrettes den funktionschef, du søger et job hos. Det er ham/hende der bedst kender sit medarbejderbehov nu og et par måneder frem.

Tænk og ager efter at du er i en ’salgssituation’, og en ansøgning skal altid følges op af en telefonisk henvendelse. Det er i dialogen, at I kan afstemme forventningerne, og dit første mål er en ’face to face’ dialog, hvor du får muligheden for at præsentere dig og uddybe dine ønsker.

En uopfordret ansøgning er en direct mail (reklame for dig) til en modtager, der ikke kender dig eller dit produkt. Det er derfor altafgørende, at du på en relevant og vedrørende måde skiller dig ud. Her er det vigtigt, at du er i stand til at ’matche’ den person, du kommunikerer til. Nogle personer skal du være meget kreativ overfor, andre skal du være meget struktureret overfor. Lev dig ind i modtageren, og udtryk et ærligt og interessant billede af dig selv.

 




  • Heldet følger den forberedte. Der kan hentes meget viden på nettet, i receptionen eller hos en medarbejder i afdelingen.

  • Tænk mere reklame end ansøgning. Du skal skille dig ud...

  • Du har initiativet, og en direct mail skal følges op med et telefonopkald.

  • Et ansigt huskes bedre end et stykke papir, så jagt målrettet en samtale.

  • Er der ikke et job nu og her, så afstem hvordan I fastholder kontakten.